ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗΤΩΝ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΩΝ

ODONTIATROS - SOS

Οδοντιατρείο – Επείγοντα Οδοντιατρικά Περιστατικά – Επισκέψεις Κατ’ Οίκον

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗΤΩΝ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΙΧΙΩΝ

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζω τις οδοντοστοιχίες μου;

Είναι σημαντικό να μεταχειρίζεστε τις οδοντοστοιχίες σας όπως θα αντιμετωπίζατε τα φυσικά σας δόντια. Θα πρέπει να τις διατηρείτε όσο πιο καθαρές γίνεται, για να αποφύγετε φλεγμνονή στα ούλα ή βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις. Συνήθως συνιστούμε να τις καθαρίζετε σχολαστικά τουλάχιστον μία φορά την ημέρα και μετά το φαγητό εάν χρειάζεται.

Πώς πρέπει να καθαρίσω τις οδοντοστοιχίες μου;

Οι οδοντοστοιχίες μπορεί να σπάσουν αν τις ρίξετε. Να καθαρίζετε πάντα τις οδοντοστοιχίες σας πάνω από ένα μπολ με νερό ή μια διπλωμένη πετσέτα.

Για να καθαρίσετε τις οδοντοστοιχίες σας, ο γενικός κανόνας είναι: βουρτσίζετε και μουλιάζετε κάθε μέρα. Βουρτσίστε πρώτα τις οδοντοστοιχίες, για να αφαιρέσετε τυχόν κομμάτια τροφής. Χρησιμοποιήστε ένα μη λειαντικό καθαριστικό οδοντοστοιχιών, όχι οδοντόκρεμα. Προσέξτε να μην τρίψετε πολύ δυνατά γιατί μπορεί να προκληθούν αυλακώσεις στην επιφάνεια.

Βεβαιωθείτε ότι βουρτσίζετε όλες τις επιφάνειες της οδοντοστοιχίας, συμπεριλαμβανομένης της επιφάνειας που εφαρμόζει στα ούλα σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε είδος σταθεροποιητικού οδοντοστοιχίας.

Μουλιάζετε τις οδοντοστοιχίες σας κάθε μέρα σε διάλυμα καθαρισμού οδοντοστοιχιών. Αυτό θα βοηθήσει στην αφαίρεση τυχόν πλάκας και επίμονων λεκέδων που έχουν απομείνει. Θα σας βοηθήσει επίσης να απολυμάνετε τις οδοντοστοιχίες σας, αφήνοντάς και μια αίσθηση φρεσκάδας. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή. Εάν παρατηρήσετε συσσώρευση λεκέδων, αναθέστε τον καθαρισμό της οδοντοστοιχίας σας στον οδοντίατρό σας.

Υπάρχει κάτι που πρέπει να αποφύγω;

Είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε κανένα είδος λευκαντικού για τον καθαρισμό της οδοντοστοιχίας σας. Η λεύκανση μπορεί να οδηγήσει σε αποδυνάμωση των οδοντοστοιχιών καθώς και να τις κάνει να φαίνονται αντιαισθητικές. Μην χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό για να μουλιάζετε τις οδοντοστοιχίες σας. Και πάλι, μπορεί να αποδυναμώσει τις οδοντοστοιχίες προκαλώντας το σπάσιμο τους.

Τι πρέπει να κάνω εάν η οδοντοστοιχία μου έχει μαλακή επένδυση;

Μερικοί άνθρωποι έχουν ευαίσθητα ούλα και μπορεί να χρειαστούν μια πιο μαλακή επένδυση για την οδοντοστοιχία τους. Εάν έχετε μία από αυτές τις ειδικές επενδύσεις, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καθαριστικό ή σταθεροποιητικό, καθώς ορισμένα προϊόντα μπορεί να καταστρέψουν την επένδυση.

Τι γίνεται αν έχω μεταλλική οδοντοστοιχία;

Ορισμένα προϊόντα καθαρισμού μπορεί να καταστρέψουν τις μεταλλικές οδοντοστοιχίες, γι’ αυτό μιλήστε με τον οδοντίατρό σας για το πώς να τις καθαρίσετε. Εάν η οδοντοστοιχία σας έχει αγκράφες, πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα κατά τον καθαρισμό για να αποφύγετε ζημιά.

Πρέπει να αφαιρώ τις οδοντοστοιχίες μου το βράδυ;

Μην κρατάτε τις οδοντοστοιχίες σας στο στόμα κατά τη διάρκεια της νύχτας εκτός εάν υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για να το κάνετε.

Μπορεί η οδοντιατρική μου ομάδα να τα καθαρίσει;

Μερικοί άνθρωποι έχουν συσσώρευση πέτρας στην οδοντοστοιχία τους όπως ακριβώς και στα φυσικά τους δόντια. Εάν η πλάκα δεν αφαιρεθεί σωστά, μπορεί να αντιδράσει με το σάλιο σας και να σκληρύνει σε πέτρα. Όπως και με τα δικά σας δόντια, δεν θα μπορείτε να αφαιρέσετε αυτή την πέτρα εντελώς μόνοι σας, και τελικά μπορεί να κάνει την οδοντοστοιχία άβολη και αντιαισθητική. Ο οδοντίατρός σας θα μπορέσει να αφαιρέσει αυτή την πέτρα χρησιμοποιώντας ένα επαγγελματικό μηχάνημα καθαρισμού.

Τι μπορώ να κάνω για τη χρώση;

Όπως τα φυσικά δόντια, έτσι και οι οδοντοστοιχίες μπορούν να παρουσιάσουν λεκέδες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν καπνίζετε ή πίνετε πολύ τσάι, καφέ ή κόκκινο κρασί. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να μπορείτε να αφαιρέσετε αυτόν τον λεκέ με τακτικό καθαρισμό. Ωστόσο, οι πιο επίμονοι λεκέδες μπορεί να χρειαστούν λίγο περισσότερο καθαρισμό, κάτι που μπορεί να αναλάβει ο οδοντίατρός σας.

Πρέπει ακόμα να δω τον οδοντίατρο;

Είναι σημαντικό να επισκέπτεστε τακτικά την οδοντιατρική σας ομάδα ακόμα κι αν δεν έχετε κανένα από τα φυσικά σας δόντια. Οι οδοντίατροι δεν ελέγχουν μόνο τα δόντια σας, αλλά και τα μαλακά μέρη του στόματος, συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας και των μάγουλων. Αυτές οι εξετάσεις είναι εξίσου σημαντικές, επομένως η οδοντιατρική ομάδα μπορεί να εντοπίσει οποιεσδήποτε λοιμώξεις, παθήσεις του στόματος ή ακόμα και καρκίνο του στόματος στα πιο πρώιμα στάδια. Ακολουθείστε τις συστάσεις του οδοντιάτρου σας για το πόσο συχνά πρέπει να προγραμματίζετε επισκέψεις.

ODONTIATROS - SOS

Οδοντιατρείο - Επείγοντα Οδοντιατρικά Περιστατικά - Επισκέψεις Κατ’ Οίκον

ODONTIATROS-SOS Η φιλοσοφία του οδοντιατρείου είναι η παροχή υπηρεσιών, που καλύπτουν όλο το φάσμα της οδοντιατρικής επιστήμης στο υψηλότερο δυνατό επίπεδ...
Patient of a dental clinic getting a panoramic dental x-ray

*Το περιεχόμενο σε αυτό το ιστολόγιο δεν προορίζεται να υποκαταστήσει επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, διάγνωση ή θεραπεία. Πάντα αναζητήστε τη συμβουλή εξειδικευμένων παρόχων υγείας με ερωτήσεις που μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρικές παθήσεις.

Μοιραστείτε το !!

ΚΛΕΙΣΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ODONTIATROS - SOS

Οδοντιατρείο – Επείγοντα Οδοντιατρικά Περιστατικά – Επισκέψεις Κατ’ Οίκον

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ *
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ *
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ *
ΤΗΛΕΦΩΝΟ *
e-mail *
sr_RSSerbian